del 21/4/2023 al 28/5/2023 · Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta
Andrew Maben
Després de deixar l’Eastbourne College of Art el 1967, vaig passar una estona a Londres, París i Brighton, treballant en diverses feines, com ara dissenyador d’interiors, mudança de mobles i pintor de cases.
del 5/5/2023 al 28/5/2023 · Sala d’exposicions temporals del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta
L’exposició itinerant “Arquitectura Modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”, organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament d’Amposta i la Diputació de Tarragona, en el marc de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta, rememora les característiques més destacades d’aquell estil arquitectònic i dels arquitectes que el van fer possible en l’àmbit territorial del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Es podrà visitar a la Sala d’exposicions del Museu entre el 5 i el 28 de maig de 2023. S’inaugurarà el divendres 5 de maig a les 19h.
L’exposició, produïda per la Diputació de Tarragona, respon a dos objectius principals: d’una banda despertar la curiositat i l’interès per la riquesa d’aquest tresor patrimonial, de caràcter arquitectònic, que tots tenim ben a prop, i de l’altra, més enllà dels seus aspectes estètics, també incidir en la valoració, per part del públic en general, del paper destacat d’uns arquitectes amb un gran renom internacional sorgits en aquests àmbits territorials: Antoni Gaudí, Josep M. Jujol, Cèsar Martinell, Pau Monguió... on trobem també obres seves de gran valor.
Mostra com moltes de les construccions modernistes que es van materialitzar a les Terres de l’Ebre responen a la voluntat dels seus arquitectes de recuperar els elements constructius tradicionals catalans: la rajola esmaltada, el ferro forjat, la volta catalana o de maó de pla, i també com la innovació amb els materials nous: les estructures metàl·liques, el ferro colat, els revestiments ceràmics, el mosaic hidràulic o l’estuc al foc.
Tot plegat va fer del modernisme un estil que respon al concepte d’art total. El desenvolupament del Modernisme català coincideix així, amb la voluntat d’innovar a partir de vells i nous materials i tècniques de construcció, així com la voluntat de reivindicar una identitat nacional i els seus trets tradicionals.
del 14/5/2023 al 28/5/2023 · Museu Terres de l’Ebre,Museu Mar de l’Ebre i C.I. de la Vida a la Plana · Amposta, La Ràpita i Santa Bàrbara
ACTIVITATS EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS AL MUSEU DE LES TERRES DE L’EBRE I ALTRES EQUIPAMENTS DE LA XARXA “EBRE, NATURA & CULTURA”
Com cada 18 de maig, celebrem el Dia Internacional dels Museus, el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d’activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.
"MUSEUS, SOSTENIBILITAT I BENESTAR"
Per aquesta edició, l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema "Museus, sostenibilitat i benestar". I és que els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i desenvolupament de les comunitats. Com a institucions de confiança i importants fils en el nostre teixit social, estan en una posició única per crear un efecte de cascada que fomenti el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: des del suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental.
I com cada any el Museu de les Terres de l’Ebre, juntament amb altres equipaments que formen part de la xarxa "Ebre, natura & cultura" com el Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana i el Museu de la Mar de l’Ebre, han preparat un conjunt d’activitats per celebrar aquesta efemèride.
Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta)
20/5/2023 · Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta
Amb motiu de la celebració de la Nit dels Museus de Catalunya i de la XV Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta han programat la visita guiada teatralitzada "Veus de Pepito. Lo pescador de sabogues" a l’exposició permanent del Museu de les Terres de l’Ebre “L’Ebre, camí d’aigua".
Pepito és un pescador del riu ampostí de principis del segle XX, tot i que es dedica fonamentalment a la pesca de sabogues al riu Ebre, també aprofita qualsevol ocasió per exercir el seu ofici pescant tot allò que cau a les seves xarxes i pot vendre, com anguiles, llobarros, llamprees, tenques i fins i tot si té molta sort algun esturió. A vegades, fins i tot se’n va a pescar al mar amb un pescador mariner de la Ràpita amic seu. També ens acompanyarà, amb el seu peculiar sentit de l’humor, en un viatge pel riu Ebre, on ens explicarà com és la vida de la gent dels pobles riberencs i moltes altres històries lligades al riu, al Delta i a la seva gent.
La visita guiada teatralitzada, que anirà a càrrec de Jesús Ferré Clown, està organitzada en dos torns, de 20 a 21 h. i de 21 a 22 h. Les places estan limitades a 25 participants i tot aquell que hi vulgui participar es pot inscriure mitjançant el formulari online que trobaran a la web del Museu ( www.museuterresebre.cat)
Inscriu-te al primer passi (de 20 a 21 h)
Inscriu-te al segon passi (de 21 a 22 h)
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies