reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior maig 2023 següent
dl dm dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    Activitats previstes per al dia 23/5/2023

Exposició "Terres de l’Ebre. L’ull d’un immigrant"

del 21/4/2023 al 28/5/2023 · Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Terres de l’Ebre. L’ull d’un immigrant"

Exposició "Terres de l’Ebre. L’Ull d’un Immigrant"

"Hi ha bellesa a tot arreu, només cal mirar"

Aquestes fotografies, que formen part d’una sèrie continuada, "Rostres de Catalunya", són un homenatge i una celebració d’aquesta terra de la que estic orgullós i agraït d’anomenar casa. Des de les fèrtils terres de conreu del delta i la vall de l’Ebre, el litoral amb, platges i cales amagades, fins als majestuosos cims dels Ports i Siurana; els records d’un passat tràgic, compartit a les ruïnes del nucli antic de Corbera d’Ebre, i les recreacions de la batalla de l’Ebre; els pobles dels quals els carrers tranquils estan plens de vida en moments de festes i mercats artesans; les vibrants ciutats de Tortosa, Reus i Tarragona, i la seva història plasmada en l’arquitectura ja sigui romana, morisca, medieval, modernista o contemporània; i sobretot, la gent meravellosa de tots els àmbits de la vida.

Andrew Maben

Després de deixar l’Eastbourne College of Art el 1967, vaig passar una estona a Londres, París i Brighton, treballant en diverses feines, com ara dissenyador d’interiors, mudança de mobles i pintor de cases.

L’any 1974 em vaig traslladar a Los Angeles, vaig assistir al departament de cinema de Los Angeles City College i vaig tornar a treballar en diverses feines: ajudant de producció de televisió, ajudant de muntatge de so, taxista, dissenyador gràfic i desenvolupador web, i mostrant el meu art en petites galeries. També vaig viatjar arreu i arreu per Amèrica Llatina i Europa.

L’any 2000 la meva feina em va portar a Florida on vaig viure fins que un atac de càncer em va obligar a tornar a Londres el 2012.

A tot arreu on havia viscut o viatjat sempre m’havia sentit "un foraster en terra estranya", i quan es va presentar l’oportunitat, em va alegrar poder mudar-me aquí, on em sento per fi a casa.
llegir més

Exposició “Arquitectura Modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”

del 5/5/2023 al 28/5/2023 · Sala d’exposicions temporals del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició “Arquitectura Modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”

L’exposició itinerant “Arquitectura Modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”, organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament d’Amposta i la Diputació de Tarragona, en el marc de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta, rememora les característiques més destacades d’aquell estil arquitectònic i dels arquitectes que el van fer possible en l’àmbit territorial del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Es podrà visitar a la Sala d’exposicions del Museu entre el 5 i el 28 de maig de 2023. S’inaugurarà el divendres 5 de maig a les 19h.

L’exposició, produïda per la Diputació de Tarragona, respon a dos objectius principals: d’una banda despertar la curiositat i l’interès per la riquesa d’aquest tresor patrimonial, de caràcter arquitectònic, que tots tenim ben a prop, i de l’altra, més enllà dels seus aspectes estètics, també incidir en la valoració, per part del públic en general, del paper destacat d’uns arquitectes amb un gran renom internacional sorgits en aquests àmbits territorials: Antoni Gaudí, Josep M. Jujol, Cèsar Martinell, Pau Monguió... on trobem també obres seves de gran valor.

Mostra com moltes de les construccions modernistes que es van materialitzar a les Terres de l’Ebre responen a la voluntat dels seus arquitectes de recuperar els elements constructius tradicionals catalans: la rajola esmaltada, el ferro forjat, la volta catalana o de maó de pla, i també com la innovació amb els materials nous: les estructures metàl·liques, el ferro colat, els revestiments ceràmics, el mosaic hidràulic o l’estuc al foc.

Tot plegat va fer del modernisme un estil que respon al concepte d’art total. El desenvolupament del Modernisme català coincideix així, amb la voluntat d’innovar a partir de vells i nous materials i tècniques de construcció, així com la voluntat de reivindicar una identitat nacional i els seus trets tradicionals.


llegir més

Dia Internacional dels Museus "Museus, sostenibilitat i benestar"

del 14/5/2023 al 28/5/2023 · Museu Terres de l’Ebre,Museu Mar de l’Ebre i C.I. de la Vida a la Plana · Amposta, La Ràpita i Santa Bàrbara

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Dia Internacional dels Museus "Museus, sostenibilitat i benestar"

ACTIVITATS EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS AL MUSEU DE LES TERRES DE L’EBRE I ALTRES EQUIPAMENTS DE LA XARXA “EBRE, NATURA & CULTURA”

Com cada 18 de maig, celebrem el Dia Internacional dels Museus, el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d’activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

"MUSEUS, SOSTENIBILITAT I BENESTAR"
Per aquesta edició, l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema "Museus, sostenibilitat i benestar". I és que els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i desenvolupament de les comunitats. Com a institucions de confiança i importants fils en el nostre teixit social, estan en una posició única per crear un efecte de cascada que fomenti el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: des del suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental.

I com cada any el Museu de les Terres de l’Ebre, juntament amb altres equipaments que formen part de la xarxa "Ebre, natura & cultura" com el Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana i el Museu de la Mar de l’Ebre, han preparat un conjunt d’activitats per celebrar aquesta efemèride.

Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta)

  • Dissabte 20 de maig de 20 a 21 h. i de 21 a 22 h.  Nit dels Museus, visita teatralitzada a la sala permanet “L?ebre, camí d’aigua” "Veus de Pepito. Lo pescador de sabogues". Activitat gratuïta amb reserva prèvia limitada a 25 participants per torn. Inscripcions online a museuterresebre.cat
  • Dissabte 20 de maig i diumenge 21 de maig. Jornades de portes obertes a les sales d’exposició permanents del Museu de les terres de l’Ebre “Les Terres de l’Ebre, de la prehistòria a l’edat mitjana” “L’Ebre, camí d’aigua”. Activitat gratuïta.
  • Dissabte 20 de maig i diumenge 21 de maig. Jornades de portes obertes a les exposicions temporals “Arquitectura Modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre” i "Terres de l’Ebre. L’ull d’un immigrant". Activitat gratuïta.
  • Divendres 26 de maig a les 19 h. Conferència ““Les deixalles marines ens parlen”, a càrrec de Eve Galimany, investigadora postdoctoral de l’Institut de Ciències del Mar i tècnica de l’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (icatmar). Activitat gratuïta.


Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana (Santa Bàrbara)

  • Diumenge 14 de maig a les 11.30 h. Visita guiada teatralitzada al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana a càrrec de Juanjo Vegué. Activitat gratuïta.

Museu de la Mar de l’Ebre (La Ràpita)

  • Dissabte 27 de maig a les 19 h. ", projecció del documental “La sal de la vida”. Activitat gratuïta .
  • Dissabte 27 de maig a les 10 h, sortida de Clean Up per les platges del Delta de l’Ebre. Activitat gratuïta amb inscripció a museudelamardelebre@gmail.com. Lloc de trobada: Museu de la Mar de l’Ebre
  • Dissabte 27 de maig en horari habitual, Jornada de portes obertes al Museu de la Mar de l’Ebre. Activitat gratuïta.
  • Dissabte 27 i diumenge 28 de maig, exposició “Posidònia de Carles Bros”. Activitat gratuïta.


llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies