reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaMuseu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior febrer 2021 següent
dl dm dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Exposicions itinerants del Museu de les Terres de l’Ebre

Servei d’Atenció als Museus (SAM)

Exposició "Gaites, gralles i dolçaines"
L’exposició presenta com al territori conviuen la gaita, la gralla i la dolçaina. Dona a conèixer alguns dels gaiters més destacats del segle XX i com en l’actualitat les colles de dolçaines i grallers es distribueixen per la majoria dels municipis de l’antiga diòcesi de Tortosa.

Exposició "L’Ebre, darrer escenari de les Brigades Internacionals"
L’exposició presenta el paper que van tenir les Brigades Internacionals a la Guerra Civil espanyola i com van participar a la Batalla de l’Ebre poc abans del seu comiat a l’octubre de 1938.

Exposició "Aquelles tardes... 120 anys de cine a les Terres de l’Ebre"
L’exposició, organitzada en dues parts, ofereix un recorregut per la història del cine a les quatre comarques ebrenques, així com una aproximació al que va suposar el cinema per a la societat del moment al llarg del segle XX.

Exposició “Migratoebre. Per un riu ple de vida”
La mostra dóna a conèixer a la societat el projecte MigratoEbre, finançat en el marc del programa Life de la Unió Europea, i les seves actuacions dirigides a millorar la qualitat del medi, a eliminar les barreres fluvials i a recuperar les poblacions de peixos migradors de l’Ebre.

Exposició "Les Terres de l’Ebre: de la neolitització a la romanització"
Exposició arqueològica dedicada a la prehistòria, protohistòria i món antic de les Terres de l’Ebre. Formalment presenta els continguts en la clàssica divisió cronològica per períodes i ens mostra el testimoni dels principals jaciments de cada període. L’objectiu principal és apropar al públic de forma entenedora i didàctica les darreres interpretacions gestades pel món científic en relació a aquests períodes a les Terres de l’Ebre.

Exposició “Els bolets de les Terres de l’Ebre: Molt més que rovellons”
Aquesta exposició formada per 17 panells introdueix, a través de textos entenedors i imatges, al visitant al món dels fongs i als principals grups taxonòmics de bolets, mostrant una part de la gran biodiversitat d’espècies de bolets que podem trobat a les Terres de l’Ebre.

Exposició taller didàctic “Els joguets dels iaios”
"Els joguets dels iaios" dóna a conèixer a les noves generacions quins eren els joguets populars i tradicionals creats pels infants i els artesans locals, i per la indústria, entorn de la primera meitat del segle XX; i recupera la memòria sobre la pròpia infantesa entre la gent gran.

Exposició “Etnografia de l’Ebre als anys 40. El llegat de Ramon Violant i de Ramon Noé”
“Etnografia de l’Ebre als anys 40. El llegat de Ramon Violant i de Ramon Noé” dóna a conèixer el contingut i el valor de la feina etnogràfica realitzada per Ramon Violant i per Ramon Noé a les Terres de l’Ebre. A més també recull documentació inèdita i reproduccions de tots els dibuixos fets per Ramon Noé.

Exposicions "La 340"
Exposició que mostra la realitat polièdrica i contemporània de la N-340 a través de l’objectiu del fotògraf Guillem Barberà Llorca.

Exposició "La festa a les Terres de l’Ebre. Una mirada creativa i contemporània"
Influenciada pels textos del llibre “La festa de Catalunya avui” de l’antropòleg Manuel Delgado i amb l’objectiu de mostrar com és en l’acte festiu on descobrim el costat més desvergonyit de les persones, Roser Arques (Deltebre, 1985) va realitzar l’any 2010 un reportatge fotogràfic amb imatges de diferents festes de les Terres de l’Ebre, pel qual va obtenir el Premi Taronja de Tarragona que atorga l’Escola d’Art de Tarragona. Fotografies de Gandesa, Deltebre, Godall i Jesús, en les que s’identifiquen els rols socials que s’estableixen durant la celebració d’una festa popular, la manera que té cadascú d’expressar les seves arrels i tradicions, la seva manera de fer i el seu caràcter.

Exposició “El Montsià. Pobles i gent. Paisatges i cultura”
L’exposició té una clara vocació identitària i d’arrelament al territori, així com de carta de presentació als forasters. Els textos han estat redactats per personatges rellevants del món cultural de cada municipi, mostrant la visió més personal i íntima de l’entorn immediat.

Exposició “El vestit tradicional a la comarca del Montsià”
La mostra, formada per plafons i maniquins amb indumentària original i reproduccions, significa una aproximació a les formes de vestir de dones, homes i nens al Montsià als inicis del segle XX. Així mateix, incorpora una representació dels objectes d’ornament personal del mateix període.

Exposició "Landscape Km0"
Carme Ollé i Ei Point s’uneixen per presentar una nova experiència en el seu procés creatiu. Landscape Km0 pretén no només ser una exposició de fotografia, sinó que es presenta en un format d’instal·lació en la que, a més de les 24 fotografies de productes de proximitat del territori, s’hi ubica un quadre principal sobre un metacrilat transparent que permet accedir a un espai virtual connectat amb l’obra de la sala. En aquest espai virtual, els artistes plantegen un debat perceptiu entorn als cultius de les Terres de l’Ebre, un diàleg entre l’espectador i l’artista.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal##114