reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreEls sabors de l´oli, l´or líquid de la Plana. Santa BàrbaraExposició “La mort canvia la vida”

Agenda

tipus:
anterior desembre 2023 següent
dl dm dc dj dv ds dg
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031Presentació de Tasta la Cultura de l’Ebre

Nou programa de turisme cultural experiencial i familiar

Presentació de Tasta la Cultura de l’Ebre

El dijous dia 4 de novembre es va presentar al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana l’inici de l’activitat “Tasta la Cultura de l’Ebre. Els sabors de l’oli, l’or líquid de les Terres de l’Ebre”. En l’acte hi van intervenir l’alcalde de Santa Bàrbara, Antoni Ollés, la regidora de turisme, Anna Panisello, el director del Museu de les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós, i els representants de la Cooperativa Agrícola del Camp i la Cooperativa Sant Gregori.

llegir més

El Museu de les Terres de l’Ebre impulsa la renovació del seu projecte educatiu

S’han revisat més de 160 materials didàctics elaborats pel centre

El Museu de les Terres de l’Ebre impulsa la renovació del seu projecte educatiu

Entre el mes de març i el mes de juliol s’ha dut a terme la revisió d’expedients i recursos educatius del Museu, gràcies a la línia de suport en l’àmbit educatiu de la Xarxa de Museus de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En els darrers anys, el Servei Educatiu i Turístic tant amb personal propi del Museu com amb la col·laboració de professionals externs, ha elaborat i dissenyat més de 160 materials educatius adaptat als recursos i àmbits patrimonials en els que centra el seu treballl el Museu.

llegir més

Reunió de la Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

S’aproven els nous acords d’adhesió dels municipis consorciats

Reunió de la Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

El 22 de juliol s’ha realitzat sota la presidència del Sr. Adam Tomás, la reunió de la Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre en la que un dels punts importants ha estat l’aprovació de la modificació dels acords pels quals els ajuntaments de Freginals, Godall, Masdenverge, Santa Bàrbara i Sant Jaume d’Enveja es vinculen i participen en el Consorci.

llegir més

L’Ajuntament de Falset i el Departament de Cultura formulen un projecte museològic per al Castell de Falset Museu Comarcal

El Museu de les Terres de l’Ebre ha finançat i coordinat la redacció del projecte.

L’Ajuntament de Falset i el Departament de Cultura  formulen un projecte museològic per al Castell de Falset Museu Comarcal

El Castell de Falset-Museu Comarcal és un espai museístic que proposa la descoberta històrica i cultural de Falset i la comarca del Priorat. Tanmateix, des del seu inici li mancava un projecte per orientar la continuïtat i homologació de l’equipament museístic, per això l’any 2018 l’Ajuntament de Falset, la Direcció general de Patrimoni Cultural i el SAM-Museu de les Terres de l’Ebre van acordar la redacció d’un projecte museològic i pla d’usos per al Castell.

llegir més

Recuperada una creu a Amposta vinculada a l’antiga diligència de Barcelona a València

Es podrà veure a l’exposició “La revolució dels transports a l’Amposta de principi del s.XX”

Recuperada una creu a Amposta vinculada a l’antiga diligència de Barcelona a València

L’Ajuntament d’Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre han estat autoritzats, per la Unitat de Carreteres de Tarragona del MITMA, per retirar la creu del 1826. La creu es podrà veure a l’exposició temporal, en acabar l’exposició s’incorporarà la creu al fons permanents del Museu com testimoni d’un temps en què els transports al territori estaven sotmesos a unes condicions força insegures i precàries.

llegir més

A la recerca de les primeres ocupacions humanes a les Terres de l’Ebre

Darreres actuacions del projecte “Rius, assentaments i mineria prehistòrica: recerca a les valls del Ter, Ebre i Gava”

A la recerca de les primeres ocupacions humanes a les Terres de l’Ebre

Des de fa una setmana s’estan efectuant prospeccions i excavacions arqueològiques en diferents punts de les Terres de l’Ebre, a la zona del Delta i als Ports, a fi de conèixer les primeres ocupacions humanes en aquesta zona. Es treballa amb la hipòtesi d’un model de poblament prehistòric amb un doble tipus de instal·lacions, per una banda poblats a l’aire lliure a les terrasses del riu i per l’altra la utilització de coves i abrics de la zona del Ports destinades a funcions complementàries.

llegir més

 

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies