Un conjunt de vasos ceràmics d’un assentament de la 1a edat del ferro als Ports
Els materials procedent de l’intervenció arqueològica d’urgència realitzada el 2014 a l’assentament dels Malladarets (Alfara de Carles). Es tracta d’un conjunt ceràmic compost per dos vasets globulars sencers amb decoració de mugrons i 1 incomplert , un vas globular amb peu alt que li manca la vora, dos bases de grans vasos d’emmagatzematge, amb decoració de cordons digitats paral·lels envoltant la peça, i la part superior de dos vasos amb decoració de cordo triangular amb incisions.
50 fitxes documenten sobretot indumentària, roba de casa i complements dels inicis del segle XX.
La campanya, realitzada entre l’1 d’octubre i el 3 de novembre de 2020, s’ha centrat especialment en la donació realitzada per la sra. Carme Tena Pitarch, que destaca per la vàlua de les peces d’indumentària masculina, de les quals ha fet donació al Museu, datades a les primeres dècades del segle XX. Es tracta sobretot de roba íntima sense usar, de difícil accés per als museus, per les dificultats que comporta la seva conservació durant varies generacions.
Cada setmana s’afegiran nous continguts audiovisuals
El Museu de les Terres de l’Ebre disposa d’un canal a Youtube per tal de difondre aquells continguts audiovisuals de propietat o producció pròpia que genera la entitat en les activitats públiques o tècniques que organitza o aquells que es deriven de recerques o donacions. Actualment el fons audiovisual del Museu és ampli i divers, i inclou un ampli ventall de vídeos als quals es pretén donar visibilitat i posar online a disposició dels usuaris i seguidors del Museu.
Durant el mes de juliol, uns 260 infants i joves d’entre 3 i 13 anys han visitat les diferents exposicions
Les xiquetes i xiquets que participen en les estades d’estiu d’Amposta descobreixen el patrimoni i la cultura del territori amb les visites guiades al Museu de les Terres de l’Ebre. Fins ara han participat en aquesta activitat set de les entitats que aquest any organitzen estades a la ciutat. Aquesta activitat vincula tant els infants com els joves del municipi, ja que està coordinada pels estudiants de pràctiques Sara Salmeron i Roger Albiol.
El festival es podrà veure en dotze museus i centres d’interpretació de l’Ebre entre agost i setembre
Audiovisuals i patrimoni aniran de la mà en la nova edició del cicle Ebre, Art & Patrimoni, on enguany participaran disset artistes que han creat un audiovisual per cada un dels espais patrimonials de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre. El festival que reivindica el sentit contemporani del patrimoni col·lectiu a través de l’art, proporciona altres lectures del nostre patrimoni, i regala l’oportunitat d’obrir els museus i centres d’interpretació a públics més diversos.
Totes els objectes pertanyen a la col·lecció de Josep Antoni Valls
Ubicada al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana a Santa Bàrbara, és la col·lecció més important de les Terres de l’Ebre en l’àmbit paleontològic. Un cop finalitzats els treballs queda enllestida la documentació de la col·lecció paleontològica més important del territori ebrenc. Els tècnics i paleontòlegs han treballat amb 3.117 exemplars de minerals, fòssils i altres grups biològics de 50 països dels cinc continents, tot i que el gruix del fons té l’origen a Catalunya.
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies