Es tracta de la libèl·lula en perill d’extinció Macromia splendens
Aquests treballs constitueixen una fita històrica i obren un nou ventall de possibilitats per a la conservació dels insectes amenaçats. És la primera vegada a nivell mundial que es realtzen aquests tipus de treballs en una espècie de libèl·lula en perill d’extinció. Fins ara aquesta tècnica s’ha utilitzat a Catalunya amb animals de mida més gran com l’ós, l’àliga cuabarrada o tortugues, però mai fins ara amb invertebrats.
El museu també es beneficiarà dels serveis oferts per les entitats signants
El Museu de les Terres de l’Ebre ha ampliat, per aquest 2014, el nombre d’acords de col·laboració per afavorir la difusió i el gaudi del museu per part dels socis de les empreses, institucions i associacions signants. De fet, s’ha duplicat el nombre d’acords de col·laboració de l’any anterior, superant ja la vintena. Els socis d’aquestes entitats podran gaudir, entre altres serveis, d’avantatges i descomptes en el preu de l’entrada ensenyant un document identificador a la recepció del museu.
L’equipament inclou sis plafons amb informació de Godall i proposa 12 itineraris a realitzar per la serra
Aquest mes de juny s’ha inaugurat a la població de Godall el nou Espai d’Acollida Turístic i Esportiu “Serra de Godall Km 0”, un nou equipament promogut per l’ajuntament de Godall, que permetrà als visitants d’aquesta població conèixer els actius i serveis turístics de la població i de l’espai natural de la serra de Godall. A l’Espai es mostraran un total de 12 itineraris per la serra de Godall pensats per a fer en bicicleta de muntanya, senderisme o per al turisme familiar.
10/4/2014 · Es distribuiran coincidint amb la campanya de Setmana Santa
Els equipaments vinculats al Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, agrupats sota la marca "Ebre, Natura&Cultura" comptaran a partir d’aquest mes d’abril amb nous fulletons divulgatius que reforçaran i homogeneïtzaran la seva imatge, cosa que ha de servir a l’usuari per a identificar i singularitzar aquests equipaments dins de l’oferta d’equipaments patrimonials del territori. S’han imprès un total de 80.000 exemplars per als 8 equipaments de la xarxa.
Objectes del fons del Museu es cedeixen a entitats sociosanitaries per realitzar tallers de memòria
El projecte “Capses de memòria / Capses de natura” vol apropar els fons que custodia el museu a diverses entitats de l’àmbit sociosanitari de les Terres de l’Ebre, per a què esdevinguin una eina útil en els programes que aquestes desenvolupen amb els seus usuaris per estimular les seves capacitats cognitives, per propiciar el seu benestar i integració social i per donar-los a conèixer el patrimoni natural i cultural del seu entorn.
Un itinerari de reconstrucció històrica entre Amposta i Cartagena
El projecte VIA SCIPIONIS vol emular un fet bèl·lic de la II Guerra Púnica en recrear l’itinerari recorregut, l’any 209 aC, per quatre legions romanes comandades per Publius Scipio per atacar la base de subministrament de les tropes cartaginesos d’Anibal que estava instal·lada a Cartagena.El recorregut, entre Amposta i Cartagena, de 450 km i d’una durada de 15 dies, es farà caracteritzats d’època fent el mateix tipus de vida que un legionari del segle III aC.
Santa Bàrbara
del 28/10/2024 al 14/12/2024
Tasta la Cultura de l’Ebre. Els sabors de l’oli. L’or líquid de la Plana
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies