Darreres actuacions del projecte “Rius, assentaments i mineria prehistòrica: recerca a les valls del Ter, Ebre i Gava”
Des de fa una setmana s’estan efectuant prospeccions i excavacions arqueològiques en diferents punts de les Terres de l’Ebre, a la zona del Delta i als Ports, a fi de conèixer les primeres ocupacions humanes en aquesta zona. Es treballa amb la hipòtesi d’un model de poblament prehistòric amb un doble tipus de instal·lacions, per una banda poblats a l’aire lliure a les terrasses del riu i per l’altra la utilització de coves i abrics de la zona del Ports destinades a funcions complementàries.
Ampliació dels oficis artesanals de l’IPCITE.
El Museu aporta dos nous elements del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre compresos dins de la Categoria 1 de l’Inventari: “Activitats productives, processos i tècniques”. Són “Els oficis d’empeltador/a i esllemenador al Baix Ebre i el Montsià” i “Els artesans constructors de figures festives”, fitxes corresponents als futurs elements 101 i 102 de l’IPCITE
11/2/2021 · Aquesta línea d’actuació es desenvolupa com a Servei d’Atenció Museística
El passats mesos, de novembre de 2020 a gener de 2021, s’ha avançat en la documentació d’un lot de peces de campanyes diverses. Un total de 80 peces han estat documentades per l’arqueòleg D.Griñó. S’han documentat 8 lots de materials pertanyents a 7 jaciments, de 6 municipis diferents de les 4 comarques de les Terres de l’Ebre. D’ells 6 són dipòsits de la Generalitat de Catalunya i 2 són donació d’un particular.
Un total de 87 peces han estat intervingudes
Entre el mes d’octubre i el mes de desembre s’han restaurat al museu un conjunt de materials arqueològics metàl·lics de plom procedents del jaciment de Sant Miquel de Vinebre, alguns d’ells formaran part de la propera exposició al Centre d’Interpretació Ca Don Joan (Vinebre). La restauració ha estat a càrrec de la restauradora Maria Torta Bausili i ha comptat amb una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Es realitzaran dos noves recerques a Amposta i Sant Carles de la Ràpita.
El Museu ha concedit els dos Ajuts a recerques etnològiques, una que investigarà l’activitat econòmica i tradicional del comerç a la ciutat d’Amposta a principis del segle XX, i l’altra inventariarà l’equipament material d’una de les drassanes més importants de Sant Carles de la Ràpita.
21/12/2020 · El joc de pistes de Nadal dels museus de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
La Xarxa de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre han preparat un joc de pistes dirigit especialment al públic familiar i local, en el qual s’hi podrà participar des del 19 de desembre fins al 2 de febrer de 2021. Els participants poden jugar a través d’Instagram o recollint l’àlbum de cromos que els museus facilitaran a l’entrada. Tots els participants rebran un premi si identifiquen si identifiquen una de les peces invisibles que poden trobar als diferents museus.
Amposta
del 4/4/2025 al 18/5/2025
Exposició “Grup de Dansa Paracota + de 20 anys recuperant tradicions”
Amposta
del 26/4/2025 a l'11/5/2025
Tallers complentaris de l’exposició "Grup de Dansa Paracota + de 20 anys recuperant tradicions”
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies