S’estudien els patrons morfològics de tres espècies d’odonats
Els dies 12 i 13 de juliol es van iniciar els treballs de camp del projecte "Respostes antigues a nous reptes. Ecologia i evolució dels odonats". El projecte, que té una durada de tres anys, està coordinat pel Dr. Adolfo Cordero de la Universidade de Vigo i hi participen universitats i institucions de deu països de tot el món. El Museu de les Terres de l’Ebre hi participa en la recerca vinculada a tres espècies de libèl·lules presents a les Terres de l’Ebre.
Una xarxa per conèixer i interpretar el patrimoni d’un territori singular
El dimarts dia 17 de juliol es va presentar al públic i als mitjans de comunicació la xarxa d’equipaments patrimonials "EBRE, NATURA & CULTURA", la qual aglutina equipaments museístics ubicats en diferents municipis del territori. La presentació comptà amb la presència del Director General del Patrimoni Cultural, Sr. Joan Pluma i Vilanova, alcaldes i regidors dels municipis titulars dels equipaments que formen la xarxa i del director del Museu de les Terres de l’Ebre.
4/7/2012 · Aficionats a la natura i a la fotografia es reuneixen a la serra de Montsià
El dissabte 30 de juny es va realitzar a la serra de Montsià, a Freginals, el I Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Els testings de biodiversitat constitueixen una eina per la qual, mitjançant la fotografia, es recullen un elevat nombre de dades faunístiques i florístiques de les zones on es realitzen. Les dades obtingudes a partir de les fotografies realitzades contribuiran de forma notable a millorar el coneixement i les dades que es tenen de la biodiversitat d’aquest espai.
19/6/2012 ·
El dia 22 de juny, al Museu dels Pastors de la Vall d’Àssua, tindrà lloc la primera de les sessions titulada "Transhumància, medi ambient i turisme" en el marc de les jornades "Transhumància i vies pecuàries a Catalunya" que organitzen la Fundació Món Rural, l’IDAPA i el Museu de les Terres de l’Ebre. Posteriorment, el 29 d’octubre, es celebrarà a Amposta al Museu de les Terres de l’Ebre la segona sessió d’aquestes jornades sota el títol "Transhumància, cultura i turisme".
17/5/2012 ·
El Museu encapçala la xarxa "EBRE, NATURA & CULTURA" que aglutina museus, centres d’interpretació, jaciments i monuments en diferents municipis. L’estratègia i el programa d’aquesta marca permet: aglutinar la promoció i els serveis d’aquests equipaments patrimonials; dinamitzar l’oferta dels Serveis Educatius i Turístics en forma de visites guiades, itineraris i tallers; i organitzar i programar d’altres activitats de turisme cultural de caràcter extraordinari en el territori i de la societat.
17/5/2012 ·
Elliot Carter, estudiant de la Unviersitat de Cambridge, ha finalitzat una recerca multidisciplinària al voltant del Delta de l’Ebre. Aquesta recerca va comptar amb el suport del Museu de les Terres de l’Ebre, mitjançant l’accés als seus fons, en el marc d’un acord entre el Museu, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Cambridge. (Imatge extreta de la recerca d’Elliot Carter)
Amposta
del 15/6/2023 al 22/6/2023
Exposició “Batxillerat d’Arts, Institut Ramon Berenguer IV promoció 2021-2023
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies