La imatge està dedicada a l’edifici de les escoles públiques d’Amposta en motiu del seu centenari
Els amics del Museu de les Terres de l’Ebre ja han rebut el nou carnet que els acredita com a tals, i que aquest any incorpora la imatge de la façana de les antigues Escoles Públiques d’Amposta, edifici que actualment acull la seu central del Museu de les Terres de l’Ebre i de les quals l’any 2013 es celebra el seu centenari. Aquest carnet permet gaudir als amics i col·laboradors de diferents avantatges com l’entrada gratuïta al Museu i als equipaments de la xarxa “Ebre, natura & cultura”.
Una activitat de dinamització cognitiva i patrimonial, adreçada als usuaris de la Llar Residència Amposta
La Fundació Pere Mata i el Museu de les Terres de l’Ebre col·laboren en l’activitat, que s’emmarca dins el Taller d’Estimulació Cognitiva, destinada als usuaris de la Llar Residència Amposta de la FPM, amb l’objectiu d’estimular les seves capacitats cognitives, propiciar la seva integració social i el coneixement de la natura i la cultura local, a partir del fons etnològic i d’història natural del MTTE.
Promourà la realització d’activitats culturals i turístiques a l’entorn de la pràctica de l’esport
Amb aquest acord es promouran accions de projecció i activitats socioculturals que ajudin al coneixement d’Amposta i de les Terres de l’Ebre per part de visitants i turistes, especialment entre grups i persones que utilitzen les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva. Així mateix es potenciarà el coneixement entre els respectius col·lectius i usuaris, dels recursos i actius per al turisme cultural i el turisme esportiu que existeixen tant a Amposta com al conjunt del territori.
La recerca es centrarà en la prehistòria de les Terres de l’Ebre
S’ha aprovat la signatura del conveni de col·laboració entre la UAB i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre. Totes dues institucions, amb objectius comuns de recerca, establiran programes d’investigació d’arqueologia i història a través del Departament de Prehistòria de la UAB. En concret, el grup del SAPPO, dirigit pel Dr. M. Molist: estudiarà “Els Ornaments del passat: embelliment o culte al Neolític a les Terres de l’Ebre” i “El jaciment arqueològic del Molló (Móra la Nova-Tivissa)”.
En el marc de l’acord de col·laboració entre l’IES Montsià i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre
L’acord permetrà als alumnes del FCT “Guies d’informació i assistència turística” la realització de pràctiques de formació a la seu central del Museu, en altres equipaments de la xarxa “Ebre, natura & cultura”. A més, els estudiants podran col·laborar en projectes de desenvolupament i avaluació de nous servies i productes de turisme cultural i actiu promoguts des del Consorci del Museu, així com a d’altres experiències o iniciatives que millorin la seva formació acadèmica i laboral
El nou equipament passarà a formar part de la xarxa “Ebre, natura & cultura”
Aquest mes d’abril s’ultimen els treballs d’adequació de l’exposició permanent del Centre d’Interpretació “Viure al Poble” ubicat en el nou edifici Masdenverge Actiu, finançat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals i que també acull la oficina de turisme i un punt BTT. Amb la instal·lació dels objectes, cedits per diversos particulars de Masdenverge i restaurats pel SAM de les Terres de l’Ebre, es donaran per finalitzats els treballs, a l’espera que en breu s’inauguri el Centre
Santa Bàrbara
del 28/10/2024 al 14/12/2024
Tasta la Cultura de l’Ebre. Els sabors de l’oli. L’or líquid de la Plana
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies