Ha estat realitzant feines de teletreball i altres de preparació per la reobertura
El Museu va haver de tancar les seves portes el dia 15 de març, però el personal del Consorci no ha deixat de treballar al llarg d’aquestes setmanes. Les feines realitzades han estat diverses i s’han adaptat a les necessitats derivades de la nova situació, i inclouen des de l’impuls de les xarxes socials del Museu amb nous continguts, a feines tècniques, de gestió i tresoreria, de manteniment i neteja i de preparació de la reobertura del centre.
Es poden consultar de forma virtual més d’11.000 objectes del fons
Ja es poden visitar de forma telemàtica les col·leccions del Museu de les Terres de l’Ebre dins de la plataforma #museuobert que neix amb l’objectiu fonamental d’ajudar a comunicar i difondre el nostre patrimoni cultural. Gràcies a la col·laboració de l’empresa Coeli, el Museu ha estat un de les primeres institucions en incorporar-se a aquesta iniciativa on es poden trobar publicats i accessibles més d’11.000 objectes del nostre fons.
També s’informa favorablement de convenis amb el Departament de Cultura i els ajuntaments
El dimarts 25 de febrer s’ha reunit la Junta del Consorci del Museu, en la reunió es va aprovar el programa anual d’activitats del Consorci. A més també es va informar favorablement diversos convenis, com ara el del Servei d’Atenció als Museus, el de la 2a Fase de documentació de la Col·lecció de J. Antoni Valls amb l’ajuntament de Santa Bàrbara o un conveni de cessió de fotografies a l’editorial Efados per a una publicació a Sant Carles de laRàpita.
En total s’han elaborat 274 fitxes de documentació individualitzades
Han estat documentats els materials arqueològics de la necròpolis protohistòrica de Santa Madrona (Riba-roja d’Ebre) de les campanyes 2003-2004 que foren dirigides per C.Belarte, J.Noguera i A.Ros i que van ingressar al museu en dipòsit l’any 2016. La campanya ha estat realitzada per l’arqueòleg Damià Griñó i supervisada per la conservadora d’arqueologia del museu, Ma Mar Villalbí. En total han estat 274 fitxes d’elles 113 de ceràmica, entre elles 3 urnes gaire bé senceres.
El programa es va iniciar l’any 2017 i aquest any 2020 arriba a la seva quarta edició
Al programa hi participen entitats de quatre municipis. A Amposta: Residència Fundació Pere Mata, Residència d’avis d’Amposta i Apasa-Centre Educació Especial l’Àngel; a Sant Carles de la Ràpita: Tallers de memòria, Entitats persones nouvingudes i Centre obert; a Alcanar Fundació Llar Residència; i finalment a Sant Jaume d’Enveja on hem incorporat en aquesta edició l’entitat “Fundació Diagrama”, que treballa en menors migrants no acompanyats.
Els darrers anys s’han dipositat al museu les campanyes realitzades entre 1981 i 2008
Aquest mes estem finalitzant la documentació dels materials arqueològics procedents de les excavacions del poblat ibèric de Sant Miquel (Vinebre). Les excavacions es van dur a terme entre els anys 1981 i 2008, en campanyes anuals, sota la direcció de l’arqueòloga Margarida Genera.
Amposta
del 23/10/2024 al 28/10/2024
Masterclass "Il.lustració històrica" a càrrec de l’il.lustrador Lluís Chavarria
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies