El Museu és l’únic lloc de les Terres de l’Ebre on es poden consultar totes les publicacions de l’IEC
La mediateca i el servei de documentació del Museu de les Terres de l’Ebre reuneixen materials diversos, publicats o inèdits, classificats i agrupats en una biblioteca especialitzada (llibres, revistes, separates, monografies inèdites,...), un arxiu documental (hemeroteca, cartoteca, cartells,..) i un fons audiovisual (fototeca, fonoteca, videoteca, multimèdia, ...)
La iniciativa naix amb l’objectiu de potenciar els actius patrimonials del territori
Amb l’objectiu de difondre i potenciar el coneixement del patrimoni ebrenc, el diari digital aguaita.cat i el Servei d’Atenció als Museus (SAM) de les Terres de l’Ebre impulsen el blog Patrimonis de l’Ebre. Sofia Cabanes, editora i cofundadora del diari, considera que els mitjans també tenen el deure d’implicar-se positivament en el seu entorn més immediat. I afegeix: “Amb Patrimonis de l’Ebre volem donar veu i espai a totes aquelles qüestions que ens han fet ser el territori que som ara".
Uns 1600 escolars dels quatre col·legis públics d’Amposta visitaran l’exposició
Dins de les activitats organitzades amb motiu de l’exposició “100 anys d’escola pública a Amposta”, s’estan realitzant visites de tots els grups escolars d’educació infantil i primària dels quatre centres públics d’Amposta. A més de conèixer la història i evolució de l’ensenyament de la ciutat, cada classe s’emporta una fotografia, la qual un cop al centre retolen amb el nom de cada alumne i tot seguit, s’integra a l’exposició igual com ja figuren les fotos de grups de generacions anteriors.
En aquesta ocasió la imatge del carnet correspón al poblat ibèric de la Moleta del Remei d’Alcanar
Al llarg d’aquest mes de febrer els amics i col·laboradors del Museu rebran els nous carnets que els acrediten i que, en aquesta ocasió, incorpora com a imatge central un dels equipaments de la xarxa "Ebre, natura & cultura", el poblat ibèric de la Moleta del Remei. Aquest carnet permet gaudir als amics i col·laboradors de diferents avantatges com ara l’entrada gratuïta al Museu i a tots els equipaments de la xarxa “Ebre, natura & cultura”
L’any 1956 s’hi va localitzar una necròpolis ibèrica amb 34 enterraments
El Museu de les Terres de l’Ebre i el Servei d’Arqueologia, amb el permís de la propietària Conxita Fontcuberta, han promogut unes prospeccions arqueològiques, durant aquest mes de febrer, a la zona de l’Oriola (Amposta), sota la direcció de Samuel Sardà, que contaran amb la col·laboració de Xavier Sicart, Joan Enric Vila i Josep Valldepérez.
Es realitzaran tallers als parcs de Nadal de sis municipis que formen part del Consorci del Museu
El Servei Educatiu i Turístic del Museu de les Terres de l’Ebre, realitza com cada any un seguit de tallers per als Parcs de Nadal dels municipis que formen part del Consorci. Els municipis que han sol·licitat aquest servei el 2013 són Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, les Cases d’Alcanar, Godall, Santa Bàrbara i Masdenverge. Enguany les activitats infantils que és faran són: plasti-tió; decoració nadalenca amb papereria; jocs de lleure i educació; i taller de patrimoni arquitectònic per Nadal.
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies