reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930S’inicien les taques de documentació de la col·lecció paleontològica de J. Antoni Valls

Consta de més de 2200 exemplars de minerals i fòssils.

S’inicien les taques de documentació de la col·lecció paleontològica de J. Antoni Valls

La col·lecció de minerals i fòssils de Josep Antoni Valls i Simó es troba ubicada al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana a Santa Bàrbara. Amb l’objectiu de millorar la seva conservació, gestió i difusió, des de l’ajuntament de Santa Bàrbara i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre s’ha engegat una campanya de documentació que compta amb un ajut atorgat per la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

llegir més

Finalitzen les pràctiques dels alumnes d’FP Dual.

El Museu de les Terres de l’Ebre va ser el primer museu en participar en la FP Dual.

Finalitzen les pràctiques dels alumnes d’FP Dual.

Aquest mes de juliol acaba la formació dels alumnes de FP Dual i FCT de l’IES Montsià que han participat en tasques formatives i d’aprenentatge laboral al Consorci del Museu, dins el marc del conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i el Consorci. Enguany 7 alumnes han participat als diferents equipaments en la realització de pràctiques dels cicles formatius de grau superior en Guia, Informació i assistències turístiques i del de Desenvolupament d’aplicacions web.

llegir més

El fons de la mediateca del Museu creix amb les noves publicacions de l’IEC

La mediateca oberta els dijous, ajuda a estudiants en la realització dels seus treballs de recerca

El fons de la mediateca del Museu creix amb les noves publicacions de l’IEC

La mediateca aplega un fons en el que destaquen les publicacions de les comarques de l’Ebre, de Catalunya i de les regions confrontants, i on s’inclouen revistes i publicacions periòdiques, provinents d’adquisicions i de l’intercanvi amb altres entitats. En aquest sentit, el Museu manté un acord amb l’IEC per incorporar les seves publicacions. La mediateca ajuda a la realització de diferents estudis i es consultada de forma habitual per estudiants per la realització de les seves recerques.

llegir més

Finalitzada la darrera campanya de documentació etnològica.

117 fitxes documenten indumentària, roba de casa i complements.

Finalitzada la darrera campanya de documentació etnològica.

La campanya de documentació s’ha centrat en la donació realitzada per la sra. Neus Llosa Fabregat, que destaca per la vàlua de la indumentària pagesa tradicional cedida, del tombant dels s. XIX i XX, de difícil accés per als museus, per les dificultats que comporta la seva conservació familiar durant diverses generacions. La integren 123 peces i objectes; i la realitzat entre març i maig de 2019 Carme Queralt, conservadora d’Etnologia del Museu.

llegir més

La Junta del Consorci ratifica el programa d’activitats de l’any 2019

També s’aprova el conveni de l’encàrrec de gestió del Museu com a Servei d’Atenció als Museus 2019

La Junta del Consorci ratifica el programa d’activitats de l’any 2019

A la reunió de la Junta General del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre celebrada el passat dia 7 de maig, es van adoptar diferents acords entre els que destaquen l’aprovació del programa del 2019, l’acceptació de l’encàrrec de gestió pel Departament de Cultura del programa Servei d’Atenció als Museus / Museu de Suport Territorial i el conveni amb l’Ajuntament de Vinebre per a la redacció del projecte museogràfic de Ca Don Joan.

llegir més

Renovat el conveni entre el Campus Extens de la URV, l’Ajuntament d’Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre

El Campus Extens a Amposta: onze anys a Amposta i vuit coordinat pel museu

Renovat el conveni entre el Campus Extens de la URV, l’Ajuntament d’Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre

El Campus Extens de la URV és un programa estratègic per apropar-se al territori de la mà dels ajuntaments i les entitats culturals (museus, centres d’estudis, centres cívics, associacions ...). A través d’un conveni i addendes anuals s’estableix que el museu coordina tècnicament aquest projecte. L’ajuntament d’Amposta hi participa des de la seva creació, i al llarg dels anys s’ha consolidat un programa propi i una sèrie d’activitats que dinamitzen la ciutat a nivell cultural i social.

llegir més

 

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies