Un treball cooperatiu per l’integració i inclusió social amb entitats sociosanitàries i ajuntaments
El programa “Museu inclusiu. Un museu per a tots” va néixer de la voluntat del Museu d’esdevenir un espai integrador i obert a tothom, i es realitza conjuntament amb entitats sociosanitàries i ajuntaments. El programa, a més d’afavorir la responsabilitat social cooperativa, té una vessant formativa ja que les visites guiades i tallers que inclou, les realitzen l’alumnat del CFGS de Guia, Assistència i Informació Turística en formació DUAL a equipaments patrimonials gestionats pel Museu.
Inclou més de 28.000 fotografies i 374 plecs d’herbari
El dia 10 de desembre es va signar el conveni de col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre amb el botànic Salvador Cardero per tal de formalitzar la donació del seu fons botànic i fotogràfic personal. La donació inclou uns 374 plecs d’herbari amb plantes recollides en la seva majoria a les Terres de l’Ebre i un extens fons fotogràfic que inclou més de 28.000 imatges georeferenciades, realitzades majoritàriament a les Terres de l’Ebre o territoris veïns.
Va desenvolupar la seva tasca mèdica i científica entorn del paludisme al Delta
El 2017, hereus i néts del Dr. Ildefonso Canicio van cedir, en dipòsit indefinit, al Museu de les Terres de l’Ebre, el seu llegat científic material, relacionat amb l’estudi i el tractament de la malària al delta de l’Ebre, realitzats al dispensari mèdic de Sant Jaume d’Enveja. El 2018, el Museu ha restaurat part d’aquest llegat: 10 làmines estadístiques, realitzades a mà pel propi doctor, entre el 1926 i el 1949, amb una subvenció per a la conservació i la restauració del Departament de Cultura
Hi participen nou equipaments pàtrimonials de les Terres de l’Ebre i vincula patrimoni i il·lustració
El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura han presentat en roda de premsa la tercera edició del cicle "Ebre, Art & Patrimoni" Després de les dues edicions anteriors dedicades a l’escultura sonora i a la fotografia, per aquest any s’ha realitzat una selecció de projectes artístics que vinculen la il·lustració i el patrimoni.
154 fitxes de diferents materials i cronologies de jaciments de 4 municipis dels Ports
Els materials són majoritàriament fragments ceràmics que s’utilitzen per donar cronologia al possible jaciment. A més, cal destacar un gran nombre de restes d’industria lítica que assenyalen ocupacions ocasionals de grups neolítics. També hi ha puntes de fletxa de bronze de cronologia de bronze final-primer ferro. Finalment, una trentena de monedes romanes baix imperials i medievals, indicant algunes de les vies de comunicació més transitades.
El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre forma part d’aquesta Xarxa des del 2000
El Departament de Cultura i les vint-i-quatre entitats que conformen la Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) van signar el conveni que renova el seu compromís i col·laboració. Per part del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre l’ha signat el president de l’ens i alcalde d’Amposta Adam Tomás. El Consorci del Museu forma part de l’OPEI des del 2000, per la qual cosa és una de les cinc primeres entitats amb les quals el Departament va constituir la Xarxa.
Amposta
del 13/1/2023 al 12/2/2023
Exposició "Rotspanier. Treballadors forçats espanyols durant la segona guerra mundial"
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies