Projecte desenvolupat entre el Departament de Prehistòria de la UAB i el Museu de les Terres de l’Ebre
L’excavació del jaciment de la Cuba (l’Aldea) ha estat el marc idoni per presentar el projecte “Rius, assentaments i mineria prehistòrica: recerca a les valls del Ter, Ebre i Gava” on hi treballa un equip d’arqueòlegs de la UAB amb la col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre. El projecte estudiarà les estratègies d’assentament de grups humans a les ribes del tram inferior de l’Ebre en el moment de consolidació de les primeres comunitats agrícoles i ramaderes (Neolitic i Edat del Bronze).
El programa MST s’ha encetat mitjançant projectes pilot el 2017 i el 2018
La designació del Museu de les Terres de l’Ebre com a Museu de Suport Territorial li permetrà actuar davant d’una vintena d’equipaments patrimonials beneficiaris. Oferirà un catàleg de serveis concrets a museus, equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre que inclouen l’assessorament, l’intercanvi d’informació, el préstec d’infraestructures, la representació en plataformes i fòrums i la gestió mancomunada de serveis i programes, entre altres.
Un treball cooperatiu per l’integració i inclusió social amb entitats sociosanitàries i ajuntaments
El programa “Museu inclusiu. Un museu per a tots” va néixer de la voluntat del Museu d’esdevenir un espai integrador i obert a tothom, i es realitza conjuntament amb entitats sociosanitàries i ajuntaments. El programa, a més d’afavorir la responsabilitat social cooperativa, té una vessant formativa ja que les visites guiades i tallers que inclou, les realitzen l’alumnat del CFGS de Guia, Assistència i Informació Turística en formació DUAL a equipaments patrimonials gestionats pel Museu.
Inclou més de 28.000 fotografies i 374 plecs d’herbari
El dia 10 de desembre es va signar el conveni de col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre amb el botànic Salvador Cardero per tal de formalitzar la donació del seu fons botànic i fotogràfic personal. La donació inclou uns 374 plecs d’herbari amb plantes recollides en la seva majoria a les Terres de l’Ebre i un extens fons fotogràfic que inclou més de 28.000 imatges georeferenciades, realitzades majoritàriament a les Terres de l’Ebre o territoris veïns.
Va desenvolupar la seva tasca mèdica i científica entorn del paludisme al Delta
El 2017, hereus i néts del Dr. Ildefonso Canicio van cedir, en dipòsit indefinit, al Museu de les Terres de l’Ebre, el seu llegat científic material, relacionat amb l’estudi i el tractament de la malària al delta de l’Ebre, realitzats al dispensari mèdic de Sant Jaume d’Enveja. El 2018, el Museu ha restaurat part d’aquest llegat: 10 làmines estadístiques, realitzades a mà pel propi doctor, entre el 1926 i el 1949, amb una subvenció per a la conservació i la restauració del Departament de Cultura
Hi participen nou equipaments pàtrimonials de les Terres de l’Ebre i vincula patrimoni i il·lustració
El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura han presentat en roda de premsa la tercera edició del cicle "Ebre, Art & Patrimoni" Després de les dues edicions anteriors dedicades a l’escultura sonora i a la fotografia, per aquest any s’ha realitzat una selecció de projectes artístics que vinculen la il·lustració i el patrimoni.
Amposta
del 15/6/2023 al 22/6/2023
Exposició “Batxillerat d’Arts, Institut Ramon Berenguer IV promoció 2021-2023
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies