S’aproven els nous acords d’adhesió dels municipis consorciats
El 22 de juliol s’ha realitzat sota la presidència del Sr. Adam Tomás, la reunió de la Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre en la que un dels punts importants ha estat l’aprovació de la modificació dels acords pels quals els ajuntaments de Freginals, Godall, Masdenverge, Santa Bàrbara i Sant Jaume d’Enveja es vinculen i participen en el Consorci.
El Museu de les Terres de l’Ebre ha finançat i coordinat la redacció del projecte.
El Castell de Falset-Museu Comarcal és un espai museístic que proposa la descoberta històrica i cultural de Falset i la comarca del Priorat. Tanmateix, des del seu inici li mancava un projecte per orientar la continuïtat i homologació de l’equipament museístic, per això l’any 2018 l’Ajuntament de Falset, la Direcció general de Patrimoni Cultural i el SAM-Museu de les Terres de l’Ebre van acordar la redacció d’un projecte museològic i pla d’usos per al Castell.
Es podrà veure a l’exposició “La revolució dels transports a l’Amposta de principi del s.XX”
L’Ajuntament d’Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre han estat autoritzats, per la Unitat de Carreteres de Tarragona del MITMA, per retirar la creu del 1826. La creu es podrà veure a l’exposició temporal, en acabar l’exposició s’incorporarà la creu al fons permanents del Museu com testimoni d’un temps en què els transports al territori estaven sotmesos a unes condicions força insegures i precàries.
Darreres actuacions del projecte “Rius, assentaments i mineria prehistòrica: recerca a les valls del Ter, Ebre i Gava”
Des de fa una setmana s’estan efectuant prospeccions i excavacions arqueològiques en diferents punts de les Terres de l’Ebre, a la zona del Delta i als Ports, a fi de conèixer les primeres ocupacions humanes en aquesta zona. Es treballa amb la hipòtesi d’un model de poblament prehistòric amb un doble tipus de instal·lacions, per una banda poblats a l’aire lliure a les terrasses del riu i per l’altra la utilització de coves i abrics de la zona del Ports destinades a funcions complementàries.
Ampliació dels oficis artesanals de l’IPCITE.
El Museu aporta dos nous elements del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre compresos dins de la Categoria 1 de l’Inventari: “Activitats productives, processos i tècniques”. Són “Els oficis d’empeltador/a i esllemenador al Baix Ebre i el Montsià” i “Els artesans constructors de figures festives”, fitxes corresponents als futurs elements 101 i 102 de l’IPCITE
11/2/2021 · Aquesta línea d’actuació es desenvolupa com a Servei d’Atenció Museística
El passats mesos, de novembre de 2020 a gener de 2021, s’ha avançat en la documentació d’un lot de peces de campanyes diverses. Un total de 80 peces han estat documentades per l’arqueòleg D.Griñó. S’han documentat 8 lots de materials pertanyents a 7 jaciments, de 6 municipis diferents de les 4 comarques de les Terres de l’Ebre. D’ells 6 són dipòsits de la Generalitat de Catalunya i 2 són donació d’un particular.
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies