El Servei d’Atenció Museística (SAM) està coordinat pel Museu de les Terres de l’Ebre.
Aquest mes de juny es celebrarà al Museu de Tortosa, la segona reunió anual de museus i centres d’interpretació que són atesos pel SAM de les Terres de l’Ebre. En aquesta reunió es tractarà sobre el desenvolupament del programa anual d’activitats, i hi participaran el Museu de les Terres de l’Ebre, Museu de Ceràmica Popular de l’Ametlla de Mar, Museu de la Pauma, COMEBE, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita.
S’ha habilitat una àrea de consulta d’informació sobre el projecte de "Biodiversidad Virtual"
S’ha habilitat, dins de l’Espai multimèdia del Museu, una àrea on els visitants i els usuaris i socis de BV poden consultar informació sobre el projecte de "Biodiversidad Virtual" així com visitar la seva web i la plataforma digital. També es poden consultar les dades referides a les Terres de l’Ebre que actualment inclouen imatges d’unes 550 espècies, juntament amb les obtingudes en el I Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre amb 150 espècies determinades de la serreta de Freginals
L’acord permet l’obertura regular i potenciar l’ús públic, cultural i turístic de l’equipament
Amb la renovació d’aquest conveni s’actualitza l’anterior acord signat l’any 2004 entre l’ajuntament i el Museu per tal de potenciar la gestió del Parc Arqueològic de la Carrova, que està format per la vil·la romana i la torre medieval. Aquesta col·laboració garanteix l’obertura al públic de l’espai i permetrà promoure serveis i activitats de caràcter educatiu, turístic i cultural.
L’estudi d’aquestes monedes aportarà informació sobre les relacions comercials d’aquesta vil·la
Des de principi d’any, Judit Ralda, graduada en Història per la URV, porta a terme l’estudi de les monedes de la vil·la romana de la Carrova (Amposta). Aquest estudi forma part del seu treball de final de màster d’Arqueologia Clàssica de l’ICAC. L’estudi d’aquestes monedes romanes poden aportar força informació sobre l’ús, funció i circulació de la moneda i sobre les relacions comercials i econòmiques, d’aquesta vil·la, vora l’Ebre, en funcionament entre el segle I i el segle V dC.
Ha de contribuir a la valorització i difusió del patrimoni arquitectònic de les Terres de l’Ebre
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya des de la seva demarcació a les Terres de l’Ebre i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre signaran un conveni de col·laboració que permetrà promocionar de forma conjunta les activitats culturals que contribueixen a la valorització i difusió del patrimoni arquitectònic de les Terres de l’Ebre i, al mateix temps prestar serveis d’informació, documentació i assessorament tècnic a partir dels mitjans i serveis en que compten totes dues entitats.
Col·laboració en la recollida d’objectes, fotografies i documentació
Amb motiu del centenari de les escoles públiques d’Amposta, una àmplia comissió de treball estem preparant un seguit d’activitats per mostrar l’evolució de l’ensenyament públic a Amposta. Una de les activitats és l’exposició que l’Ajuntament i el Museu tenim previst inaugurar al començament del proper curs escolar, sobre els darrers cent anys d’escoles públiques a Amposta, i en relació a la qual hem activat el blog escolesamposta.amposta.cat i també demanem la col·laboració ciutadana.
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies