117 fitxes documenten indumentària, roba de casa i complements.
La campanya de documentació s’ha centrat en la donació realitzada per la sra. Neus Llosa Fabregat, que destaca per la vàlua de la indumentària pagesa tradicional cedida, del tombant dels s. XIX i XX, de difícil accés per als museus, per les dificultats que comporta la seva conservació familiar durant diverses generacions. La integren 123 peces i objectes; i la realitzat entre març i maig de 2019 Carme Queralt, conservadora d’Etnologia del Museu.
També s’aprova el conveni de l’encàrrec de gestió del Museu com a Servei d’Atenció als Museus 2019
A la reunió de la Junta General del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre celebrada el passat dia 7 de maig, es van adoptar diferents acords entre els que destaquen l’aprovació del programa del 2019, l’acceptació de l’encàrrec de gestió pel Departament de Cultura del programa Servei d’Atenció als Museus / Museu de Suport Territorial i el conveni amb l’Ajuntament de Vinebre per a la redacció del projecte museogràfic de Ca Don Joan.
El Campus Extens a Amposta: onze anys a Amposta i vuit coordinat pel museu
El Campus Extens de la URV és un programa estratègic per apropar-se al territori de la mà dels ajuntaments i les entitats culturals (museus, centres d’estudis, centres cívics, associacions ...). A través d’un conveni i addendes anuals s’estableix que el museu coordina tècnicament aquest projecte. L’ajuntament d’Amposta hi participa des de la seva creació, i al llarg dels anys s’ha consolidat un programa propi i una sèrie d’activitats que dinamitzen la ciutat a nivell cultural i social.
Projecte desenvolupat entre el Departament de Prehistòria de la UAB i el Museu de les Terres de l’Ebre
L’excavació del jaciment de la Cuba (l’Aldea) ha estat el marc idoni per presentar el projecte “Rius, assentaments i mineria prehistòrica: recerca a les valls del Ter, Ebre i Gava” on hi treballa un equip d’arqueòlegs de la UAB amb la col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre. El projecte estudiarà les estratègies d’assentament de grups humans a les ribes del tram inferior de l’Ebre en el moment de consolidació de les primeres comunitats agrícoles i ramaderes (Neolitic i Edat del Bronze).
El programa MST s’ha encetat mitjançant projectes pilot el 2017 i el 2018
La designació del Museu de les Terres de l’Ebre com a Museu de Suport Territorial li permetrà actuar davant d’una vintena d’equipaments patrimonials beneficiaris. Oferirà un catàleg de serveis concrets a museus, equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre que inclouen l’assessorament, l’intercanvi d’informació, el préstec d’infraestructures, la representació en plataformes i fòrums i la gestió mancomunada de serveis i programes, entre altres.
Un treball cooperatiu per l’integració i inclusió social amb entitats sociosanitàries i ajuntaments
El programa “Museu inclusiu. Un museu per a tots” va néixer de la voluntat del Museu d’esdevenir un espai integrador i obert a tothom, i es realitza conjuntament amb entitats sociosanitàries i ajuntaments. El programa, a més d’afavorir la responsabilitat social cooperativa, té una vessant formativa ja que les visites guiades i tallers que inclou, les realitzen l’alumnat del CFGS de Guia, Assistència i Informació Turística en formació DUAL a equipaments patrimonials gestionats pel Museu.
Amposta
del 23/10/2024 al 28/10/2024
Masterclass "Il.lustració històrica" a càrrec de l’il.lustrador Lluís Chavarria
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies