Dins del marc del catalunyaexperiencetrip organitzat per l’Agència Catalana de Turisme
El 12 de juny, en el marc del press-trip de catalunyaexeriencetrip, els igers (nom amb que es coneix els usuaris d’Instagram) més influents, van visitar l’Ermita del Remei, les oliveres monumentals del Remei i el poblat iber de la Moleta del Remei d’Alcanar, amb l’objectiu de promocionar els recursos turístics de Catalunya als seus seguidors d’Instagram mitjançant fotografies.
El Servei d’Atenció Museística (SAM) està coordinat pel Museu de les Terres de l’Ebre.
Aquest mes de juny es celebrarà al Museu de Tortosa, la segona reunió anual de museus i centres d’interpretació que són atesos pel SAM de les Terres de l’Ebre. En aquesta reunió es tractarà sobre el desenvolupament del programa anual d’activitats, i hi participaran el Museu de les Terres de l’Ebre, Museu de Ceràmica Popular de l’Ametlla de Mar, Museu de la Pauma, COMEBE, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita.
El Centre formarà part de la xarxa “Ebre, natura & cultura”
El proper dissabte dia 8 de juny a les 11.00 h. s’inaugurarà el Centre d’Interpretació Viure al Poble. L’exposició del centre mostra la vida a Masdenverge en dos parts. La primera fa un recorregut pel seu terme municipal, mostrant els elements que conformen el paisatge i el medi natural, i remarca les formes de vida tradicionals. La segona presenta com es va configurar el nucli urbà i comla història i el veïnatge han configurat una manera de viure al poble.
S’ha habilitat una àrea de consulta d’informació sobre el projecte de "Biodiversidad Virtual"
S’ha habilitat, dins de l’Espai multimèdia del Museu, una àrea on els visitants i els usuaris i socis de BV poden consultar informació sobre el projecte de "Biodiversidad Virtual" així com visitar la seva web i la plataforma digital. També es poden consultar les dades referides a les Terres de l’Ebre que actualment inclouen imatges d’unes 550 espècies, juntament amb les obtingudes en el I Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre amb 150 espècies determinades de la serreta de Freginals
L’acord permet l’obertura regular i potenciar l’ús públic, cultural i turístic de l’equipament
Amb la renovació d’aquest conveni s’actualitza l’anterior acord signat l’any 2004 entre l’ajuntament i el Museu per tal de potenciar la gestió del Parc Arqueològic de la Carrova, que està format per la vil·la romana i la torre medieval. Aquesta col·laboració garanteix l’obertura al públic de l’espai i permetrà promoure serveis i activitats de caràcter educatiu, turístic i cultural.
L’estudi d’aquestes monedes aportarà informació sobre les relacions comercials d’aquesta vil·la
Des de principi d’any, Judit Ralda, graduada en Història per la URV, porta a terme l’estudi de les monedes de la vil·la romana de la Carrova (Amposta). Aquest estudi forma part del seu treball de final de màster d’Arqueologia Clàssica de l’ICAC. L’estudi d’aquestes monedes romanes poden aportar força informació sobre l’ús, funció i circulació de la moneda i sobre les relacions comercials i econòmiques, d’aquesta vil·la, vora l’Ebre, en funcionament entre el segle I i el segle V dC.
Santa Bàrbara
del 18/11/2023 al 25/1/2024
Tasta la Cultura de l’Ebre. Els sabors de l’oli. L’or líquid de la Plana.
Amposta
de l'1/12/2023 al 14/1/2024
Exposició: “Col·leccionar passions. Lluís Garcia: la tradició popular del delta de l’Ebre”
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies