Es realitzaran tallers als parcs de Nadal de sis municipis que formen part del Consorci del Museu
El Servei Educatiu i Turístic del Museu de les Terres de l’Ebre, realitza com cada any un seguit de tallers per als Parcs de Nadal dels municipis que formen part del Consorci. Els municipis que han sol·licitat aquest servei el 2013 són Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, les Cases d’Alcanar, Godall, Santa Bàrbara i Masdenverge. Enguany les activitats infantils que és faran són: plasti-tió; decoració nadalenca amb papereria; jocs de lleure i educació; i taller de patrimoni arquitectònic per Nadal.
En breu s’enviaran els nous carnets corresponents a l’any 2014
Ser Amic del Museu permet gaudir d’una série d’avantatges com tenir garantit el dret d’entrada gratuïta al Museu i a la resta d’equipaments patrimonials pertanyents a la xarxa “Ebre, natura & cultura", descomptes en activitats, etc. Els Amics també poden col·laborar en activitats i programes que el Museu organitza, disposar dels mitjans i possibilitats amb què compta el Museu com a espai de reunió, d’estudi o de participació,a més d’ajudar a difondre i protegir el nostre patrimoni.
L’equipament compta amb dues exposicions permanents pluridisciplinars
A partir del diumenge dia 1 de desembre romandrà obert al públic el Museu de la Mar de l’Ebre a Sant Carles de la Ràpita. El Museu, instal·lat a les antigues oficines de la Real Compañía de Canalización del Ebro, compta amb dues plantes de 450m2. La primera planta està destinada a dues exposicions permanents, mentre que la planta baixa consta d’àrea d’atenció al públic, sala polivalent, serveis i despatxos. L’horari d’obertura serà de dimecres a diumenge de 11.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00h.
El Museu de les Terres de l’Ebre promou la seva declaració
Documentació relativa al Projecte de declaració de les coeteres del delta de l´Ebre com a Zona d’Interès Etnològic (ZIE), que és una de les set categories en les quals es classifiquen els Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN) catalans. La llei 9/1993 del Patrimoni Cultural Català defineix les ZIE com: “conjunts de vestigis, que poden incloure intervencions en el paisatge natural, edificis i instal·lacions, que contenen en llur si elements constitutius del patrimoni etnològic de Catalunya”.
El Museu convoca la concessió de dos Ajuts per a la realització de projectes de recerca etnològica
El Museu, com a Antena de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Direcció General de Cultura Popular, convoca dos Ajuts per a la realització de projectes de recerca etnològica a les Terres de l’Ebre destinats a institucions i entitats del territori, per un import màxim de 1200€ cadascun. Es concediran a projectes d’investigació sobre qualsevol aspecte del patrimoni etnològic del territori. Les sol·licituds s’han de realitzar abans del dia 30 de novembre de 2013.
Entre altres, facilitarà la realització de cursos de prevenció en l’àmbit del patrimoni cultural
Ambdues entitats promouran la realització de programes de formació vinculats a la prevenció en el treball en l’àmbit de la recerca arqueològica, de la protecció i gestió del patrimoni, del turisme, etc. El conveni permetrà la realització per part d’Activa Mútua de cursos i jornades de formació a la seu del Museu de les Terres de l’Ebre per als seus clients i afiliats. A la signatura van assistir Xavier Vidal, director de la delegació d’Activa Mútua a Amposta, i Àlex Farnós, director del Museu.
Amposta
del 4/12/2020 al 14/3/2021
Exposició "Col·leccionar passions: Biel Pubill i l’univers dels jocs i els joguets populars"
Sant Carles de la Ràpita
del 22/1/2021 al 8/3/2021
Exposició "La quartana i la lluita per erradicar el paludisme al delta de l’Ebre"
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal